Лецитин

Гранулы Лецитина, Now Foods, 2 Фунта (907 Гр)
В наявності

774 грн

Гранулы Лецитина, Now Foods, 1 фунт (454 гр)
В наявності

452 грн

Купити лецитин у Львові та Україні

Лецитин (Е322) - речовина, що містить певну кількість жиру і холіну, який в основному міститься в тканинах живих організмів, а також їх клітинах, зовні відрізняється жовтуватим забарвленням.

Лецитин необхідний клітинам нашого організму для гнучкої і пористої структури клітинних мембран, які, в свою чергу, допомагають підтримувати організм в нормі, а також для засвоєння поживних речовин і вітамінів. Містить у собі арахідонову, пальмітинову та стеаринову кислоти.

Дефіцит лецитину в організмі часто проявляється з віком: організм вже не такий спритний у виробництві необхідних для наших клітин речовин. Є ще одна причина, чому виникає дефіцит в організмі – в раціоні недостатньо лецитиновмісних продуктів, на щастя, компенсувати цю нестачу досить просто не тільки завдяки необхідним продуктам, але і за допомогою добавок лецитину, які зараз можна купити практично скрізь, в тому числі зручно замовити на нашому сайті.


Лецитин властивості

Користь лецитину особливо очевидна для печінки (лецитин присутній приблизно в 50% структури печінки), нервової системи, серця і судин, покращує роботу мозку, впливає на жіноче репродуктивне здоров'я і еластичність шкіри, тому так важливо вчасно поповнювати добову норму лецитину.

Перш ніж купити лецитин, слід розібратися в його різновидах.

Існує три основних види лецитину - яєчний, соєвий і соняшниковий, які найбільш популярні в якості біодобавок, для приймання в капсулах, порошках, гелях і сумішах.

  • Лецитин соняшниковий має перевагу у тому, що він практично гіпоалергенний (виняток можуть мати випадки індивідуальної непереносимості), біологічно активний, а також підходить вегетаріанцям. Соняшниковий лецитин отримують з насіння соняшнику, він сприяє пероральному засвоєнню жирних кислот і контролює розщеплення холестерину, а також допомагає травленню і функції підшлункової залози. Насіння соняшнику не може бути генетично модифікованим, тому сам соняшниковий лецитин не має ГМО.

При такій формі лецитину рівень фосфатидилхолінів в півтора раза вище, ніж у сої, він має у своєму складі найбільшу кількість лінолевої і олеїнової кислот в порівнянні з іншими видами лецитину, які активно допомагають знизити ризик серцево-судинних захворювань.

  • Соєвий лецитин має невисоку вартість в порівнянні з його неймовірною перевагою і широким застосуванням. Як і соняшниковий лецитин служить багатим джерелом цінних речовин. Цей вид лецитину містить близько 35% корисної соєвої олії і близько 16% фосфатидилхоліну, необхідного для сприяння розвитку клітин в організмі.

Через міфи про використання гексану у виробництві сої Е322 у когось може виникнути занепокоєння з приводу продукту. Однак річ у тому, що до стадії рафінування сировина ретельно піддається процесу багатоступеневого видалення гексану. У кінцевому залишку препарат може містити частку розчинника, але при цьому його концентрація буде вкрай невеликою, (близько 500-1000 частин на мільйон) і не зможе ні на що негативно вплинути.

Соєві білки мають алергенність вище середнього і викликають алергічні реакції у людей з високою схильністю до алергії, але алергену в готовому лецитину практично немає, соєвий лецитин навіть у людей з алергією на сою не викликає його здебільшого.

Лецитин соєвий - часто використовується при створенні харчових добавок і кондитерських виробів в якості емульгатора.

Людям з високим ризиком розвитку раку, сою, включаючи соєвий лецитин, слід вживати з деякою обережністю і тільки після консультації з лікарем.

  • Яєчний лецитин відрізняється від інших видів високим вмістом жирних кислот, з іншого боку, цінних компонентів в ньому теж досить. Арахідонова кислота, що міститься в яєчному лецитині, допомагає запобігти дефіциту речовин, що призводять до розвитку патологій у дітей ранньої вікової категорії.

Завдяки тому, що лецитин яєчний збагачується докозагексаєнової кислотою, його часто додають в суміші для годування малюків, що в черговий раз доводить його користь для розвитку дитячого організму.


Лецитин як приймати

Приблизна добова норма для різного віку становить:

- Дорослим чоловікам і жінкам ~ 5-7 г

- Вагітним і годуючим ~ 10-12 г

- Дітям ~4-5г


Першоджерелом лецитину були яйця і яєчні жовтки, але зараз багато продуктів містять лецитин, отриманий з інших джерел.

Крім перерахованих вище видів, лецитин також буває з ріпаку - крім того, що сам ріпак неймовірно багатий корисними властивостями, а також має широке застосування, ріпаковий лецитин багатий жирами і вітамінами, корисними для нашого імунітету.

Лецитин також видобувають з водоростей, яєць, молока і бавовни, але основним джерелом все ж є соя.


Протипоказання

Протипоказань до приймання лецитину немає, однак в рідкісних випадках він може викликати алергічні реакції, тому деякі продукти, які містять Е322, бажано вживати з обережністю людям, схильним до алергії, і найкраще проконсультуватися з лікарем перед покупкою вітамінів, щоб правильно підібрати оптимальні дозування, які найбільш підходять для вашого організму.

Отже, який лецитин вибрати?

Все залежить від індивідуальних потреб вашого організму. Наприклад, лецитин соняшниковий має більш високий вміст фосфатидилхолінів і омега-9, ніж соєвий аналог. Соєвий лецитин містить багату кількість омега-3 жирних кислот, а яєчний лецитин є доступним аналогом сої та не поступається йому в корисності.

Важливо зрозуміти, які речовини вам найбільше потрібні і зробити правильний вибір. Лецитин купити можна в мережі аптек Nutrix, а також в інтернет-магазині.

Nutrix © 2022 Всі права захищені