Сиворотковий протеїн

Протеїн Biotech Micellar Casein 908 г Ваніль
В наявності

1 040 грн

Протеїн BioTech USA Diet Shake 720 грам Банан
В наявності

755 грн

MyProtein - Impact Whey Protein 1000g natural
В наявності

950 грн

MyProtein - Impact Whey Protein 1000g white chocolate
В наявності

950 грн

MyProtein - Impact Whey Protein 1000g chocolate brownie
В наявності

950 грн

MyProtein - Impact Whey Protein 1000g strawberry cream
В наявності

950 грн

MyProtein - Impact Whey Protein 1000g salted caramel
В наявності

950 грн

MyProtein - Impact Whey Protein 1000g mocha
В наявності

950 грн

MyProtein - Impact Whey Protein 1000g cookies cream
В наявності

950 грн

MyProtein - Impact Whey Isolate 1000g blueberry, шт
В наявності

1 200 грн

MyProtein - Impact Whey Isolate 1000g banana, шт
В наявності

950 грн

Купити сиворотковий протеїн у Львові та Україні

Сироватковий протеїн отримують з сироватки. Сироватка - це продукт, що утворюється при згортанні молока. У тваринному молоці білок складає майже 20%, решту доводиться на казеїн.

Сироваткові білки бувають різних видів, таких як глобуліни, альбумін і інші. Під сироватковим білком розуміється уся різноманітність конкретних видів, що містяться в молоці.


Для чого потрібен сироватковий протеїн

Основні переваги сироваткового протеїну:

- Уповільнює процес руйнування тканин під час тривалих періодів фізичної активності.

- Підвищує чутливість до інсуліну, що, у свою чергу, може прискорити метаболізм і привести до втрати ваги.

- Покращує і зміцнює імунну систему (особливо у фізично активних людей).

- Допомагає підтримувати м'язову масу і запобігає її втраті в результаті старіння.


Як вибрати сироватковий протеїн і в чому різниця

Існують три основні категорії сироваткового протеїну:

Концентрат

Робиться за допомогою іонообмінної фільтрації, зберігаючи необхідні амінокислоти. Амінокислоти є основними будівельними блоками, з яких формується білок, тому важливо, щоб спосіб обробки максимально зберігав їх.

Кількість білку в концентраті коливається від приблизно 25% до 80%.

Ізолят

Перевершує концентрат за деякими параметрами. З ізоляту видалена велика частина лактози і жиру, залишивши від 0,5 до 1% кожного з них. Проте він зберігає близько 90-95% білка. Цей високий відсоток є причиною чому він популярний в добавках для нарощування м'язової маси. Зменшений вміст лактози робить ізолят найкращим варіантом для людей, які зазнають труднощі з переварюванням молока.

Гідролізат

Містить від 80 до 90% білка. Процедура отримання гідролізату включає перетворення довших білків в короткі, що робить їх легкозасвоюваними. Завдяки цьому алергічні реакції зменшуються.

Такий тип сироваткового протеїну в основному міститься в продуктах для немовлят, хоча в деяких добавках також використовується ця форма.


Дізнавшись, як робиться сироватковий протеїн і чим відрізняються його типи, подивимося, що ви можете отримати від його використання.

- М'язова маса і продуктивність

Щоб підвищити рівень продуктивності, потрібне правильне харчування і тренування з обтяженнями. Коли швидкість синтезу білку (після тренування) перевищує швидкість розпаду білку (під час тренування), м'язова маса збільшується.

У сфері бодибілдерів сировоточний протеїн класифікується як "основний продукт". Ця добавка покращує вашу загальну продуктивність.

- Пригнічення апетиту і втрата ваги

Сироватковий протеїн може діяти як замінник їжі. Це корисно для тих, хто хоче схуднути, але при цьому зберегти або наростити м'язову масу.

Сироватка також сприяє насиченню. Одна з теорій полягає в тому, що певні амінокислоти у більш високих концентраціях впливають на почуття ситості.

- Підвищення імунітету

Завдяки амінокислотам добавки сироваткового протеїну мають велике значення для гальмування клітинного старіння. Вони також є причиною того, що сироватка приносить користь вашій імунній системі. Окрім іншого, має протизапальний ефект, що корисно для спортсменів.

Коли розпорядок дня не дає тілу часу для повного відновлення, імунна система легко піддається ризику для інфекцій і хвороб.

- Покращує здоров'я кишечника

Тренування покращують здоров'я кишечника, але надмірна завзятість може мати протилежний ефект. Щоб боротися з цим, сироватковий протеїн містить глутамін. Він захищає кишечник від різних патогенов і токсинів.

- Стабілізує кров'яний тиск

Сироватковий протеїн можна використати для зниження гіпертонії. Пов'язано це з наявністю амінокислот, що підвищують рівень інсуліноподібного чинника росту - одного з гормонів для нарощування м'язової маси.

Людям з гіпертонією пониження артеріального тиску до оптимального рівня знижує ризик інсульту і сердечної недостатності.


Продукти, в яких міститься сироватковий білок

- Йогурт

- Хліб, печиво та інша випічка на основі сироватки

- Сир рікота

- Домашній сир

- Вершкове масло

- Молоко коров'яче і козине

Важливо пам'ятати, що надмірне споживання молочних продуктів може привести до деяких проблем зі шлунково-кишковим трактом.


Сироватковий протеїн як приймати

Цю добавку зазвичай приймають після тренування, щоб підтримати синтез білку і прискорити процес відновлення м'язів. Сироватковий протеїн швидко перетравлюється, що полегшує споживання і використання під час цього анаболічного вікна - максимум від 30 хвилин до 2 годин.

Для тих, хто хоче сироватковий протеїн купити для схуднення або з інших причин, можна носити з собою пляшку-шейкер. Коли ви в дорозі і не можете з'їсти багату білком їжу, можна змішати протеїн з водою. Таким чином, він працює як заміна їжі.

Залежно від вашого споживання калорій, типова порція складатиме від 20 до 40 грамів, що можна легко виміряти мірною ложкою, що додається у комплект.

У вигляді порошку сироватка є універсальною добавкою - ви можете змішати її з вівсянкою або смузі для додаткового посилення. І навпаки, можете купити протеїнові батончики. Проте майте на увазі, що споживання сироваткового протеїну в цій формі може складати меншу порцію білку, тому завжди читайте етикетки.


Побічні ефекти сироваткового протеїну

Існують деякі потенційні побічні ефекти при використанні сироваткового протеїну. В основному вони пов'язані з травленням.

При надлишку білку або індивідуальної непереносимості він може порушити травлення і дати такі симптоми як:

  • Запор
  • Спазми шлунку
  • Діарея
  • Здуття живота і гази

За умови, що ви дотримуєтесь інструкції виробника, в цілому сироватковий протеїн вважається однією з найбезпечніших харчових добавок. Проте, перш ніж купити сироватковий протеїн або будь-які інші добавки потрібна консультація дієтолога або лікаря, який дасть потрібні рекомендації, а також встановить чи є у вас алергія на лактозу.

Nutrix © 2018 - 2022 Всі права захищені