Концетрат

Купити концетрат у Львові та Україні

Сироваткові протеїни відрізняються швидкою дією, серед яких слід виділити концентрат. Порівняно з ізолятом і гідролізатом, він засвоюється трохи повільніше, а також має трохи слабший анаболічний ефект, при цьому такий продукт набагато доступніший для покупця у зв'язку з низькою вартістю.

Популярність концентрату у наш час обумовлена дуже привабливою ціною серед інших представників швидких протеїнів. Спортивну добавку вживають не лише для набору м'язової маси, але і для схуднення.

Протеїн концентрат виготовляють із звичайної молочної сироватки, яка є побічним продуктом в процесі виготовлення молочних і кисломолочних виробів. На самому початку її піддають пастеризації, щоб знищити шкідливі мікроби, після чого сироватка пропускається через фільтри. Внаслідок позбавлення від певної частини жирів і вуглеводів кінцевий продукт піддається розпорошувальній сушці. Під сильним тиском розпиляють над поверхнею великого піддона рідину. Збоку, іноді і зверху, розташована лампа спеціального призначення, яка підвищує температуру повітря до необхідних показників, але до незначних. В результаті завдяки процесу падіння і розпиляння, від білка позбавляються молекули рідини, таким чином і сушиться. На дні піддону зрештою залишається концентрат - порошкоподібний протеїн.


Для чого потрібний концентрат протеїну?

Сироватковий концентрат володіє безліччю функціональних властивостей, більшою мірою які пов'язані з білками молочної сироватки:

- Гідратація (процеси взаємодії/приєднання молекул води до молекул або іонів)

- Гелеутворення / В'язкість

- Емульгування (білки стабілізації жирових емульсій)

- Спінювання (білки утворюють стійку плівку)

- Смак і аромат

Незалежно від того, для чого вживають концентрат - для схуднення або ж набору м'язової маси, він має масовий характер, адже у будь-якому випадку знадобиться білок. Дуже часто можна почути думку, що добавки з протеїну застосовують лише чоловіки. Частенько так і відбувається, при цьому для схуднення добавки мають не менш важливу роль. Якщо враховувати науковий підхід, то можна з упевненістю стверджувати, що протеїн обов'язковий для скидання ваги. Це пов'язано з тим, що вуглеводи у більшості замінюються білками.

Ще одним показовим чинником для покупця залишається той факт, що концентрат молочної сироватки застосовується в харчовій промисловості в процесі виготовлення дієтичних продуктів. Оскільки у білку зберігаються жири і вуглеводи, це дозволяє не втрачати первинний молочний смак. У зв'язку з цим, концентрат додають в сири, йогурти і інші продукти. Також більшість атлетів вживають цей вид протеїну в змішуванні коктейлів, тому що добавки з концентратом мають велику різноманітність смаків.

Якщо говорити про склад концентрату протеїну, то за своєю суттю будь-який тип молочного протеїну можна називати сироватковим концентратом. В той же час вміст білка коливається в межах 60-90%. Так як білки концентрату повністю ідентичні білкам молока - в продукті є невелика кількість казеїну, що завжди необхідно вказувати виробникам, адже останнім часом цей факт деякими з них ігнорується. У зв'язку з тим, що відбувається досить легка фільтрація - зберігаються молекули казеїну, що у результаті призводить до зниження швидкості засвоєння. Зазвичай одна порція середньостатистичного концентрату включає декілька грам жирів і вуглеводів.

Також внаслідок фільтрації залишаються кальцій і натрій, а інші мінерали і вітаміни виробник додає на кінцевій стадії виробництва.


Як перевірити якість протеїну?

Перш ніж купити концентрат протеїну може виникнути питання про перевірку його якості. Досить часто можна зустріти пораду найпростішого і легшого способу перевірки достовірності добавок з білку - тривалий час впливати на порошок киплячою водою. Стверджується, що необхідно певний час його варити, внаслідок чого натуральний якісний білок повинен згорнутися в грудки, оскільки вважається, що таким чином відбувається денатурація. Але слід застерегти, що такий спосіб не зовсім відповідає істині, адже згортання білку відбуватиметься лише ізоляту і гідролізату у зв'язку з їх властивостями - молекули білку знаходяться "досить близько", так як після фільтрації вони позбавилися від інших складових. У нашому ж випадку, оскільки йдеться про концентрат, розміщення молекул білків трохи інше. До усього іншого у ньому присутній казеїн, внаслідок чого станеться лише незначне згортання. Важливо пам'ятати, що це не показник низької якості, ця властивість пов'язана з самою структурою концентрату.

Однозначно відповісти на питання щодо перевірки якості концентрату складно, оскільки також при застосуванні методу безпосередньої термічної обробки (коли білок висипається на ложку, а сама ложка нагрівається) призводив до того, що фальшивка і якісний концентрат давали приблизно ідентичні результати - згортуваність, колір і запах.


Який концентрат протеїну купити?

Оскільки концентрат ціна є найдоступнішою на ринку вже можна говорити про головну перевагу. Крім того, при виборі різних виробників варто звертати увагу на наявність грам білку, а також на індивідуальні смакові переваги. Наприклад, є сироваткові протеїни із смаком ванільного морозива або без добавок і так далі. Головне, щоб коктейль швидко засвоювався організмом, тим самим забезпечуючи його необхідними амінокислотами, а така властивість властива усім якісним концентратам.

Nutrix © 2018 - 2022 Всі права захищені