На тваринній основі
Купити протеїн на тваринній основі у Львові та Україні
Протеїн відіграє важливу роль у забезпеченні нормального функціонування організму людини. А також є органічною речовиною. Коли білок потрапляє у людський організм, він має здатність розщеплюватись на амінокислоти, які своєю чергою відповідають за обмін речовин, за якісну побудову та підтримку клітин і тканин в організмі, а також додають енергії. Частина амінокислот утворюється в організмі самостійно, а частина потрапляє в організм через споживання їжі, яка багата на вміст білка. А саме риба, горіхи, яйця, м’ясо, молочні продукти та родина бобових. Зазвичай при правильному харчуванні для людей цього достатньо. Проте спортсмени, які мають тривалі та виснажливі фізичні навантаження, споживають додатковий протеїн для набору маси.
Тваринний протеїн це білок, який потрапляє в організм з їжею тваринного походження, а саме з м’ясом, рибою та яйцями. Тваринний білок є повноцінним по складу амінокислот, без яких неможливо уявити якісне функціонування людського організму. Від балансу амінокислот, від здатності їх перетравлювати та засвоювати організмом, залежить його біологічна цінність. Білок з м’яса, яєць та молочних продуктів вважають найціннішим.
До менш цінних відносять білки рослинного походження, а все через незбалансований склад амінокислот, що викликає труднощі із перетравленням та засвоєнням даного білка людським організмом. Оскільки до їх складу входить інгібітор протеїназ, а також наявна щільна оболонка, він досить важко перетравлюється.
Згідно з висновками вчених, щоденно людський організм має споживати 50 % тваринного і 50 % рослинного білка. Проте тваринний протеїн засвоюється набагато краще до 96 %, в той час, як рослинний до 70 %.
Протеїн з тваринного білка підійде тим людям, котрі мають непереносимість молочних продуктів, а все завдяки своїй біологічній доступності. У біологічно активних добавках цей вид білка представлений переважно яловичим протеїном. Білок з яловичини використовують як додаток до основного прийому їжі, а також як самостійний окремий прийом їжі. Його зручно приймати спортсменам, які повинні отримувати більше як 6 прийомів їжі протягом дня. Також багато протеїну міститься у курці, яка є такою популярною серед бодібілдерів. Протеїн тваринного походження підтримує якісний стан м’язів під час фізичних навантажень. Існують рекомендації до вживання даного виду протеїну як способу диверсифікації та як доповнення до основних джерел надходження білка.
Перед тим як протеїн купити необхідно врахувати, що даний вид вище середньої вартості. Крім цього тваринний протеїн не рекомендують споживати перед тренуванням, оскільки на його перетравлення необхідно більше часу та енергії з боку організму, ніж до прикладу необхідно часу на перетравлення протеїну з яєць. Перед тренуванням тваринний протеїн може спричинити відчуття важкості та дискомфорт. Його краще замінити на порцію яєчного білка орієнтовно за 30 хв до тренування. Також використовують протеїн для схуднення, пояснюючи це його тривалим перетравленням.
Тваринний протеїн користь
Тваринний протеїн відіграє важливу роль у функціонуванні людського організму, а також виконує ряд важливих функцій, серед яких виділяють такі групи:
Каталітична. Ферменти, які складаються з білка, виступають каталізаторами (прискорювачами) хімічних реакцій, які відбуваються у клітинах людини. Також вони відповідають за процеси розщеплення їжі і доставляють енергію до кожної клітини людського організму.
Структурна. Протеїн має здатність підтримувати якісний стан волосся, шкіри, нігтів, судин та сухожиль.
Регуляторна. Білки відповідають за обмін речовин, а також беруть участь у розвитку клітини.
Захисна. Білки імунної системи (антитіла) виконують захисну функцію. Захищають організм від бактерій, вірусів та токсинів. А також володіють здатністю до згортання крові.
Транспортна. Білки, відповідальні за цю функцію, допомагають доставляти поживні речовини через мембрани до клітин.
Гормональна. Білки, які входять до складу гормонів, відповідають за правильність біохімічних процесів в людському організмі.
Тваринний протеїн шкода
Протеїн може нашкодити організму, у випадку якщо:
виникає алергічна реакція, яка проявляється збоями у роботу шлунково-кишкового тракту. Виникає діарея, здуття, болі у животі. У такому разі необхідно зменшити дозування або ж зовсім відмовитись від нього.
наявна ниркова недостатність. Протеїн провокує додаткове навантаження на нирки.
організм перенасичений білком. Надмірне споживання протеїну здатне викликати дисфункцію печінки, що своєю чергою викликає утворення каменів.
Дефіцит білка в людському організмі
Оскільки білок виступає основним будівельним матеріалом в організмі, недостатність його негативно впливає на стан здоров’я людини. Добовою нормою даної речовини є 1,5 г на 1 кг ваги. При недостатності білка людина відчуває:
загальну слабкість
зниження працездатності та концентрації уваги
порушення обмінних процесів, зміни у роботі шлунково-кишкового тракту
неврологічні розлади
зниження захисної функції імунної системи
зниження лібідо
ламкість волосся, нігтів та кісток
накопичення води в організмі (набряклість)
постійне відчуття голоду
Протеїн як приймати
Існують рекомендації по вживанню 30-35 г протеїну. Приймати можна 2-3 порції протягом дня. Рекомендують змішувати з молоком або з водою, у кого непереносимість лактози. Перед тим як купити протеїн на тваринній основі необхідно проконсультуватися з тренером чи дієтологом і отримати додаткову інформацію. На українському ринку представлено широкий вибір виробників протеїну, тому купити тваринний протеїн не буде важко. Головне обрати якісну добавку.